EP (Q): Crna Gora lako sa Gruzijom, sledi Grčka

Podeli:
CEV

Odbojaši Crne Gore obezbedili su plasman na Evropsko prvenstvo, a zatim nastavili da se bore za osvajanje prvog mesta u grupi. Izabranici Veljka Bašića pobedili su Gruziju sa 3:0 (25:14, 25:20, 25:16), pa će u poslednjem kolu na kvalifikacionom turniru koji se igra u Podgorici, protiv selekcije Grčke voditi borbu za prvo mesto u grupi.

Raspoloženi za igru u napadu kod Crne Gore bili su Bojan Strugar sa 17, Milutin Pavićević sa 16, Miloš Kosović sa 10 i Luka Babić sa devet osvojenih poena. Kod Gruzije, bolji od ostalih, bili su Daviti Čačua sa devet i Saba Ibidze sa sedam osvojenih poena.

Duel koji sledi protiv Grčke nema veliki rezultatski značaj, jer su Grčka i Crna Gora izborila plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, ali, na talonu je prestiž, prvo mesto u grupi, dobra uvertira za šampionat Evrope. Utakmica počinje u 20 časova.

Podsećanja radi, Crna Gora je na prošlom Evropskom prvenstvu debitovala na velikim takmičenjima, prigrabila je epitet jednog od iznenađenja, a samo malo sreće i iskustva je nedostajalo da izabranici Veljka Bašića stignu do druge faze takmičenja.

Nema nikakve dileme, da će to posle novog plasmana na veliko takmičenje, biti novi cilj kojem će težiti odbojkaši Crne Gore koji napreduju iz godine u godinu.

Komentari

Vaš komentar