EP (Q): Hrvatska pobedila Švedsku, Marcelić na koti 33

Podeli:
CEV

Odbojkaši Hrvatske umalo od gotovog nisu napravili veresiju, ali su na kraju, ipak pobedili Švedsku i izborili plasman na Evropsko prvenstvo, kao jedna od pet najbolje plasiranih selekcija na drugom mestu.

Naime, Hrvatska je vodila protiv Švedske sa 2:0, ali je dozvolila rivalu da se vrati u meč. Na kraju je posle pet setova slavila sa 3:2 (25:21, 25:22, 19:25, 21:25, 15:11).

Prevagu na tasu Hrvatske, doneli su Marino Marcelić sa 33, Marko Sedlaček sa 14 i Filip Šestan sa devet osvojenih poena. Kod Švedske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Viktor Lindberg sa 14 i David Peterson sa 11 osvojenih poena.

U grupi A, Holandija ima devet bodova i siguran je učesnik šampionata Evrope. Hrvatska ima pet, dok je Švedska završila kvalifikacije sa jednim osvojenim bodom.

U poslednjem kolu, 16. maja, Hrvatska igra protiv Holandije, ima pet bodova, ne može da izgubi plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, a jedina dilema koja je ostala, kada su selekcije na drugom mestu u pitanju je – Belorusija ili Švajcarska. Ukoliko Belorusija pobedi Norešku, bez plasmana na šampionat Evrope, ostaće Švajcarci.

Komentari

Vaš komentar