EP (Q): Utešna pobeda CG, Češka bolje od Slovenije

Podeli:
Foto: CEV

Odbojkašice Crne Gore su izgubile sve šanse da se nađu na šampionatu Evrope, a šanse Slovenije su u domenu teorije.

Selekcija Slovenije je u pretposlednjem kolu kvalifikacija poražene od Češke sa 3:0 (25:18, 25:15, 25:22). Slovenke sada čekaju epilog duela između Bosne i Hercegovine i Letonije.

Turnir se igra u Zenici, BiH je apsolutni favorit, ukoliko stigne do pobede, sve je gotovo, jer je Bosna i Hercegovina pobedila Sloveniju na turniru u Letoniji sa 3:0.

Prevagu na tasu Češke donele su Gabrijela Orvosova sa 14, Mihaela Mlejnkova sa 13 i Veronika Trnkova sa devet osvojenih poena. Kod Slovenija, raspoložene za igru u napadu, bile su Eva Zatković sa osam, Tina Grudina sa šest i Monika Potokar sa pet osvojenih poena.

Crna Gora je posle poraza od Slovačke i Finske na turnirima u Podgorici i Nitri, ostala bez šansi da stigne do prvog velikog takmičenja u istoriji, a malu utehu je pronašla u vidu pobede nad selekcijom OS Kosova u poslednjem kolu sa 3:1 (25:19, 14:25, 25:.21, 25:14).

Raspoložene za igru u napadu kod Crne Gore bile su Nikoleta Perović sa 23, Ana Veljković sa 14, Jelena Cvijović sa 13 i Mina Dragović sa 10 poena.

Komentari

Vaš komentar