Ječmenica: Moramo da pobedimo Azerbejdžan

Vesti odbojka 13. maj. 202119:02 > 19:03
Podeli:
Foto: CEV

Odbojkaši Crne Gore, maksimalno motivisani i odlučni u nameri da se bore do poslednjeg atoma snage čakaju drugi kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, koji se od 14. do 16. maja igra u Podgorici.

Nakon prvog turnira u Tblilisiju, Grčka je prikupila osam, Crna Gora sedam, Azerbejdžan tri, dok je Gruzija bez bodova. U prvom meču na turniru u Podgorici, izabranici Veljka Bašića igraju protiv Azerbejdžana, a utakmica počinje u 20 časova.
Pobeda je imperativ, jer pobeda nad Azerbejdžanom, ostavlja Crnu Goru u igri, kada je reč o osvajanju prvog mesta u grupi, a istovremeno otvara vrata plasmana na šampionat Evrope, sa pozicije broj dva.

Podsećanja radi, uz pobednike grupa i pet najbolje plasiranih selekcija na drugom mestu će igrati na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

“Moramo da pobedimo Azerbejdžan. Utakmica koja sledi je prvo od tri finala koja nas očekuju na turniru u Podgorici. Moramo da budemo maksimalno fokusirani, moramo da se borimo za svaku loptu, za svaki poen, jer smo u Gruziji videli da Azerbejdžan može da bude jako neugodan. U ovom trenutku ne razmišljamo o duelu sa Grcima. Ako želimo, a želimo da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo, moramo da dobijemo Azerbejdžan. Tek posle tog duela, možemo da pričamo o Grcima i borbi za prvo mesto u grupi”, naglasio je jedan od najboljih igrača u sastavu Crne Gore, Ivan Ječmenica.

Na prvom turniru u Tbilisiju, Crna Gora je savladala Azerbejdžan sa 3:1, ali je shvatila da mora maksimalno ozbiljno da shvati rivala, jer je ozbiljno pretio u prvom meču.

Povreda Marka Bojića je nažalost, komplikovanija nego što se očekivalo, mišić ima naprslinu, a on oseća bol pri opterećenju. Ostaje da se vidi da li će Bojić moći da pomogne državnom timu u poslednjem kolu i duelu sa selekcijom Grčke, koji će ukoliko sve bude u skladu sa planovima, biti odlučujući za osvajanje prvog mesta koje direktno vodi na šampionat Evrope.

Komentari

Vaš komentar