Kup CG: Budva nadigrala Jedinstvo i sačuvala trofej

Podeli:
OK Budva
OK Budva

U finalu Kupa Crna Gore za odbojkaše, koje je trebalo da se odigra 17. oktobra, ali je odloženo zbog problema sa koronavirusom, Budva je odbranila trofej, pošto je bila bolja od Jedinstva iz Bijelog Pollja – 3:0 (25:15, 25:15, 25:7).

Najefikasniji u sastavu Budve, bili su Aleksandar Zlobin sa 20, Ivan Zvicer sa 19 i Maksim Mihailov sa devet osvojenih poena. Kod Jedinstva, bolji od ostalih bili su Balša Bulatović i Milan Rovčanin sa po pet, odnosno Luka Bulatović i Veselin Šćekić sa po četiri osvojena poena.

Odmah treba naglasiti da se trofej odnosi na prethodnu sezonu koja je prekinuta zbog koronavirusa. Istovremeno, treba podsetiti da je trofej u konkurenciji odbojkašica osvojila ekipa Galeba iz Bara koja je u velikom finalu, igrala protiv Morače, te je od 0:2, stigla do 3:2 i odbrane trofeja.

Budvani koji su vlasnici duple krune, prošle godine su igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a kasnije i u CEV Kupu. Ove godine su odlučili da podmlade ekipu, da se fokusiraju na domaća takmičenja, pa su odustali od učešća na evropskoj sceni.

Ekipa Budva je imala dosta problema sa koronavirusom, ali se za sada uspešno bori, kako sa pomenutim rivalom, tako i sa rivalima na parketu. Budva je odbranila trofej u Kupu, u šampionatu nije osetila gorčinu poraza, a cilj u sezoni koja je u toku je osvajanje duple krune i ponovni izalazak na evropsku pozornicu.

Komentari

Vaš komentar