Kup CG: Budva pobedila Budućnost, odbranila trofej

Podeli:
OSCG

Odbojkaši Budve koji su drastično podmladili ekipu u odnosu na prošlu sezonu, nastavili su sa osvajanjem trofeja. Budvani su u finalu Kupa pobedili Budućnost sa 3:0 (25:18, 25:21, 25:14).

Prevagu na tasu Budve u velikom finalu, doneli su Milutin Pavićević sa 21-im, Ivan Zvicer sa devet, Blažo Milić sa osam i Maksim Mihailov sa šest osvojenih poena. Kod Budućnosti, raspoloženi za igru u napadu, bili su Đorđe Jovović sa 11, Nemanja Peruničić sa osam i Luka Babić sa šest osvojenih poena.

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka, jer su Budvani bili daleko bolji u svim segmentima igre. Budućnost jeste bila konkurentna, Podgoričani jesu bili blizu u gotovo svakom setu, ali je ekipa Budve kontrolisala dešavanja na parketu i zasluženo stigla do trofeja.

U konkurenciji dama, poznat je jedan finalista. U pitanju je ekipa Galaba iz Bara, koja je u polufinalu, posle dvomeča, bila bolja od Gimnazijalca iz Kotora. Ekipa Galeba koja brani trofej, sačekaće na ime rivala u polufinalu jer je revanš meč između Jedinstva iz Bijelog Polja i Luke Bar odložen zbog problema sa koronavirusom.

Podsećanja radi, u prvom duelu Luka Bar je na svom terenu pobedila Jedinstvo sa 3:1, a da li će ekipa iz Bijelog Polja uspeti da napravi podvig i spreči veliki gradski, a ujedno i veliki crnogorski derbi u finalu, ostaje da se vidi.

Komentari

Vaš komentar