Kup CG: Galeb dobio Luku Bar, odbranio trofej

Podeli:
oscg

Odbojkašice Galeba odbranile su trofej u Kupu Crne Gore, pošto su u velikom finalu, posle velike borbe pobedile velikog rivala Luku Bar sa 3:1 (25:13, 25:22, 17:25, 25:18).

Prevagu na tasu Galeba, donele su Nevena Vukčević sa 32, Simona Petranović sa 19 i Marija Tuševljak sa devet osvojenih poena. Kod Luke Bar, raspoložene za igru u napadu, bile su Dijana Vuković sa 23, Dušanka Petrović sa 12 i Tamara Kovačević sa devet osvojenih poena.

Galeb je odlično otvorio utakmicu protiv Luke Bar, pa je brzo dobio prvi set, a zatim posle velike borbe i drugi. Delovalo je u tim momentima da je pitanje pobednika rešeno, ali Luka Bar nije pomišljala na predaju, uspela je da podigne nivo igre u oba pravca pa je smanjila na 1:2.

U četvrtom setu, igralo se po principu poen za poen, sve do sredine ovog perioda igre, kada je Galeb uspeo da pobegne na 14:9. Luka Bar je smanjila na 14:16, pa na 18:20, ali je ekipa Galeba uspela da privede meč kraju, a zatim je naravno usledilo novo veliko slavlje.

Podsećanja radi, Galeb je prethodni trofej osvojio protiv Morače, u finalu, u kojem od je 0:2, stigao do 3:2. U konkurenciji odbojkaša, trofej u Kupu je odbranila Budva, koja je u velikom finalu pobeila Budućnost sa 3:0.

Sada se nastavljaju borbe za titulu. Aktuelni šampioni Crne Gore su odbojkaši Budve i odbojkašice Luke Bar. Da li će uspeti da odbrane tron, saznaćemo u periodu koji sledi.

Komentari

Vaš komentar