LŠ: Podraščanin i Lisinac bolji od Grbića

Podeli:
legavolley.it

Odigrani su prvi mečevi polufinala Lige šampiona. U oba su slavili gosti. ZAKSA je u poljskom derbiju savladala Jastšembski 3:0, dok je u italijanskom derbiju Trentino u spektakularnom meču slavio protiv Peruđe posle pet setova.

U reprizi finala Kupa Italije Trentino se revanširao. Bar donekle jer pun revanš će biti ako ekipa koju predvode Marko Podraščanin i Srećko Lisinac i u revanšu ostvari rezultat koji bi joj omogućio da eliminiše ekipu Nikole Grbića i plasira se u finale.

Dobar prvi korak je napravljen, slavlje u gostima. Trentino je vodio dva puta u setovima, pošto je dobijao prvi i treći set oba puta po 25:23. Peruđa je oba puta uzvratila. U drugom je bilo 25:19, a u četvrtom, posle titanske borbe i nekoliko preokreta – 30:28. Ipak, veća koncentracija gostiju u petom setu, koji su na kraju dobili 15:12.

Kod pobednika sjajni su bili Alesandro Mikieleto sa 26 i Matej Kazijski sa 25 poena. Odličan je bio Lisinac sa 12, dok je Podraščanin dodao sedam poena. Na drugoj strani Vilfredo Leon je meč završio sa 29, a Hamil Rilicki sa 25 poena.

U poljskom derbiju mnogo manje neizvesnosti. ZAKSA je kao gost slavila u tri seta 25:20, 25:14 i 25:19 i napravila ogroman korak ka finalu. Revanš mečevi na terenima Trentina i ZAKSA igraju se za osam dana.