LŠ: Zenit prejak za Ljubljančane

Podeli:
CEV

U poslednjem kolu turnira u Berlinu Lige šampiona Zenit iz Kazanja došao je i do treće pobede pošto je savladao ACH Volej Ljubljanu 3:1.

Ovo je i slovenačkom predstavniku bila prilika da se bori za pobedu na turniru. Trebalo je da pobedi Zenit bar 3:1. Nije da nisu imali šanse. Favorit je dobio prvi set 25:16, ali u drugom uzvratili su Ljubljančani 25:19. U trećem i četvrtom vodila se velika borba, ali je ruski tim ipak oba prelomio u samoj završnici – 25:23 i 28:26.

Kod pobednika Maksim Mihailov bio je najbolji sa 20 poena. Na drugoj strani Mitar Curič zabeležio je poen više. Zenit je na kraju završio prvi sa sve tri pobede, dok je Ljubljana treća sa pobedom i dva poraza. Između te dve ekipe našao se domaći Berlin, koji je u meču poslednjeg kola savladao Jastržebski maksimalnih 3:0.

Pararelno su se igrali turniri u Turu i Kendzežin Kozlu. U Francuskoj očekivano je do prvog mesta došao Lube sa maksimalne tri pobede, sa tim da je protiv Ankare do trijumfa došao bez borbe, jer je turski tim imao problema sa koronavirusom, pa nije ni odigrao nijednu utakmicu. U borbi za drugo mesto Peruđa je savladala Tur 3:0 (25:19, 25:19, 25:17) uz 11 poena Aleksandra Atanasijevića.

U Poljskoj maksimalan učinak ostvarila je domaća ekipa koja je sa još jednom pobedom 3:0 pobedila Lindemans Alst. U borbi za drugo mesto Belhatov je pobedio Fenerbahče 3:1.