Maja Ognjenović u Sportskoj komisiji FIVB

Vesti odbojka 12. mar. 202119:37 > 19:38
Podeli:
SK

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) potvrdila je u petak puni sastav Sportske komisije u kojoj se našla i srpska odbojkašica Maja Ognjenović.

FIVB je u petak objavila puni sastav Sportske komisije i saopštila imena dodatno izabranih pet kandidata koje je predložio predsednik FIVB, a u komisiju izabrao upravljački Bord.

U periodu od 2021. do 2024. godine Sportsku komisiju činiće pet izabranih i pet imenovanih članoca koji će biti glavna veza između igrača i federacije kako bi se u ovom telu čuo i glas igrača.

Ono što je posebno istaknuto je da će u Komisiji biti isti broj žena i muškaraca, ali i isti broj predstavnika odbojke i odbojke na pesku.

Petoro sportista koji su izabrani na predlog predsednika FIVB su:

Maja Ognjenović, Sam Dero, Luis Bauden, Julijus Branik i Gilberto Amauri de Godi Filjo.

Prethodno su u Komisiju izabrani Džordan Kvin Larson, Samjuel Papi, Madelin Mapelink, Džošua Binstok i Anuk Verge-Depere.

„Prema pravilima FIVB, predsednik ima pravo da predloži predsednika i sekretara Sportske komisije. Ipak, kako bismo dozvolili da se glas igrača čuje u potpunosti, dajemo članovima Komisije priliku da sami izaberu svog predsednika. Član Komisije koji u glasanju za predsednika bude imao drugi najveći broj glasova biće imenovan za sekretara. Prvi put u istoriji, predsednik Sportske komisije predstavljaće svoje kolege igrače u Bordu FIVB sa istim pravima i obavezama kao i ostali članovi. Želeo bih da čestitam svim članovima i da im poželim sreću na izborima za predsednika Komisije“, poručio je prvi čovek FIVB Ari Graka.

Komentari

Vaš komentar