Masoničić izabrao odbojkašice za pisanje istorije

Vesti odbojka 8. apr. 202113:00 > 13:001 komentar
Podeli:
Foto: OSCG

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Nikola Masoničić objavio je spisak igračica na koje računa kada je reč o kvalifikacionim turnirima za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi D sa ekipama Slovačke, Finske i selekcije OS Kosova, a turniri će se održati u Podgorici i Nitri (Slovačka). Dve prvoplasirane selekcije će izboriti plasman na šampionat Starog kontinenta, a ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore će nastojati da stigne do prvog velikog takmičenja u istoriji.

Na spisku selektora Masončića, nalaze se: tehničari Tamara Roganović, Evgenija Milivojević, Marija Šušić, Tijana Tvrdišić, primači servisa Tatjana Bokan, Jelena Cvijović, Danijela Džaković, Milena Burzanović, Marija Tuševljak, Simona Petranović, korektori Nikoleta Perović, Dijana Vuković, Nevena Vukčević, srednji blokeri Ana Otašević, Marija Milović, Mina Dragović, Saška Đurović, libera Melisa Cenović, Lana Labović.

Selektoru Masoničiću pomagaće treneri Predrag Đonović, Marko Radusinović i Zlatko Ćaćić. Kondicioni trener je Vladan Mihailović, statističar je Đorđe Nahod, lekar reprezentacije je prof. dr Miroslav Kezunović, a fizioterapeut Tanja Savović.

Okupljanje je zakazano za ponedeljak 19. aprila u Podgorici. Dva dana ranije obaviće se lekarski pregledi i testiranja na koronavirus.

Prvi turnir kvalifikacija, koje bi Crnoj Gori mogle da donesu istorijski, prvi plasman na Evropski šampionat, održaće se od 7. do 9. maja u Podgorici, a drugi od 13. do 15. maja u Nitri (Slovačka).

Evropsko prvenstvo za odbojkašice održaće se od 18. avgusta do 4. septembra u Beogradu, Plovdivu, Zadru i Kluž-Napoki. Borbe za medalje vodiće se u Beogradu.

Osim domaćina i osam najuspešnijih selekcija sa Evropskog prvenstva 2019. godine, mesto na šampionatu Starog kontinenta izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz svih šest kvalifikacionih grupa.

Komentari

Vaš komentar