Pantere za istoriju: Koneljano ligu završio 24-0

Podeli:
Lega Pallavolo

Odbojkašice Koneljana nezaustavljive su ove sezone, a pobedom u gostima nad Kjerijem 3:1 uspele su da uđu u istoriju italijanske odbojke u ovom milenijumu, kao prva ekipa koja je ligaški deo završila maksimalnim učinkom.

Čuvene Pantere na kraju su ligaški deo završila sa sve 24 pobede i maksimalnih mogućih 72 boda. Što znači da ni u jednom meču u ligi nisu protivniku dozvolile da ih uvede u peti set. Ali Kjeri je imao tu šansu. U četvrtom setu imao je prednost 22:19, ali onda je lider vezao četiri uzastopna poena. Međutim, nije bio gotov set. Kjeri se borio, odveo set na razliku i čak poveo 29:28, došao do set lopte. Ipak, gošće su vezale tri poena i na kraju dobile set i ispisale istoriju.

Sva četiri seta bila su vrlo napeta. Prvi je Koneljano dobio 25:23, iako je i tada Kjeri imao prednost u završnici 22:20. Zatim je Kjeri uzvratio 25:22, a treći set je Koneljano dobio ponovo 25:23. Kod pobednika Lusil Žikel bila je sjajna sa 23 poena, dok je Omoruji Lovet Ogosaser zabeležila 16. Na drugoj strani Frančeska Vilijani zabeležila je 17 poena.

Konjelano u plej-of ulazi sa prve pozicije i kreće tek od četvrtfinala. Kjeriju je bio značajan ovaj susret, jer bi pobedom stekao velike šanse da se plasira direktno u četvrtfinale. Trenutno su četvrti, na poslednjoj poziciji koja vodi direktno među osam najboljih sa skorom 14-10, ali peti Skandići ima 14-8 i dve utakmice manje.

Ostali rezultati: Monca – Breša 3:1, Firenca – Peruđa 1:3, Kuneo – Kasalmađore 3:2.

Komentari

Vaš komentar