Terzić: Želimo pobedom da startujemo na OI

Podeli:
OSS

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Hofu, gde će odraditi poslednji deo priprema pred Olimpijske igre.

Selektor Zoran Terzić pred odlazak rekao je da pobedom nad Dominikanskom Rebuplikom želi da započne učešće na takmičenju.

„Igrali su Ligu nacija u punom sastavu, tako da imamo mnogo podataka o njima. Već smo mnogo toga odradili, sad je ostalo da pregledamo polako sa celom ekipom snimke u Hofuu. To je prva utakmica, uvek je teška, uvek je važna. Mnogo je drugačije kada takmičenje počnete pobedom, a drugačije kad na prvom meču doživite poraz“, rekao je Terzić, pa potom obrazložio kada će definitivno znati kojih 12 igračica će se naći na definitivnom spisku:

„Spisak od 12 igračica se daje na tehničkom sastanku 22. jula.  Ako sve bude u redu, a nadamo se da će biti, od ovih 14 ćemo izabrati 12 koje će igrati. U Hofuu nastavljamo tamo gde smo počeli. Ako budemo mogli još da popravimo neke sitnice. Nema mnogo vremena. Malo treba i da opustimo ekipu, da ih dovedemo u stanje da budu relaksirasne i da se lagano kreću po terenu. To nam je sad cilj“, zaključio je Terzić.

Odbojkašice Srbije će se na Olimpijskim igrama takmičiti u grupi A, a prvu utakmicu će igrati protiv Dominikanske Republike 25. jula. Dva dana kasnije igraće protiv Japana, a potom protiv Kenije, Brazila i Koreje.

Plasman u četvrtfinale obezbediće četiri ekipe iz grupe.

Komentari

Vaš komentar