Veliki derbi u finalu: Luka Bar i Galeb se bore za titulu

Podeli:
CEV

Odbojkašice Luke Bar i Galeba boriće se za titulu u šampionatu Crne Gore, pošto su u polufinalnim serijama savladale Moraču i Albatros. Pomenuti rivali su nedavno igrali u finalu Kupa, a trofej je osvojila ekipa Galeba.

Luka Bar koja brani titulu imala je mnogo više posle na putu ka finalu u odnosu na ekipu Galeba. Morača, koja je poražena u prvom meču sa 3:0, pružila je veliki otpor u revanšu.

Posle dva odigrana seta, na semaforu je pisalo 1:1, Luka Bar je treći uspela da dobije sa 26:24, a zatim je ponovo u završnici četvrtog, uspela da stekne prednost od četiri poena, koju je ljubomorno čuvala do kraja, za konačnih 3:1 (25:22, 23:25, 26:24, 25:19).

Najefikasnije u sastavu Luke Bar, bile su Dušanka Petrović sa 22, Dijana Vuković sa 20 i Tamara Kovačević sa sedam osvojenih poena. Kod Morače, raspoložene za igru u napadu, bile su Teodora Čavić sa 16, Ivana Miljanić sa 14 i Teodora Rakočević sa osam osvojenih poena.

Galeb je protiv Albatrosa iz Herceg Novog oba meča dobio sa 3:0. U revanšu koji je odigran u Herceg Novom, domaćin je bio znatno konkurentniji, ali je na kraju kvalitet Baranki ipak došao do izražaja – 3:0 (25:21, 25:18, 25:20).

Prevagu na tasu Galeba, donele su Nevena Vukčević sa 24, Simona Petranović sa 15 i Marija Bojić sa osam osvojenih poena. Kod Albatrosa, raspoložene za igru u napadu, bile su Aleksandra Ćirović sa 13, Milica Tufegdžić sa osam i Natalija Obradović sa šest osvojenih poena.

Titulu brani Luka Bar, Galeb želi da posle trofeja u Kupu, stigne do duple krune, a za osvajanje titule biće neophodno stići do tri pobede.

Komentari

Vaš komentar