Napustio šampiona Evrope: Grbić zvanično preuzeo Peruđu

Vesti odbojka 18. maj. 20219:00 > 13:152 komentara
Podeli:
Nikola Grbić
Foto: CEV

Nikola Grbić nije više trener poljske Zakse, potvrdio osvajač Lige šampiona. Srpski trener karijeru će nastaviti u italijanskoj Peruđi.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, legendarni srpski as raskinuo je ugovor sa poljskim klubom zbog privatnih razloga.

POVEZANE VESTI

Grbić je u decembru 2020. potpisao dvogodišnji ugovor, ali je odlučio da ode posle veoma uspešne sezone.

„Klub i predsednik su uradili sve što je u njihovoj moći da me zadrže, što je ovu odluku učinilo još težom. Nikada nisam imao, a verovatno neću ni imati, bolje iskustvo kao trener. Uslovi ovde su savršeni, imao sam dobar odnos sa stručnim štabom i igračima… Odluka da odem bila je izuzetno teška. Ali iz ličnih, porodičnih razloga morao sam da ih donesem. Objasnio sam to predsedniku, bili smo iskreni jedan prema drugom“, objasnio je Nikola.

Srpski stručnjak je sa Zaksom osvojio Ligu šampiona, Kup Poljske i dva Superkupa.

Istog dana potvrđeno je da će Grbić naredne sezone sedeti na klupi italijanske Peruđe, u kojoj je počeo trenersku karijeru u sezoni 2014/15.

„Uvek sam mislio da ću se vratiti u Peruđu, gde sam počeo trenersku karijeru. Naravno, Peruđa je sada vrhunski tim, jedan od najboljih na svetu kada je reč o budžetu, organizaciji, navijačima… Prethodnih godina smo bili u kontaktu, ali do sada nismo postigli dogovor. Ove godine se sve poklopilo, radujem se povratku u Italiju“, rekao je 47-godišnjak.

Peruđa je prošle sezone osvojila Superkup Italije, dok je u prvenstvu i Kupu zauzela drugo mesto.

Komentari

Vaš komentar