Zenović za SK: Trofej u Kupu kao veliki vetar u leđa

Odbojka 14. dec. 202020:35 > 21:47
Podeli:
CEV

Odbojkaši Budve su posle osvajanja duple krune, prošle godine igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde ih je posle velike borbe zaustavila Benfika, a zatim i u CEV Kupu, gde su u drugom kolu poraženi od Zenita iz Sankt Petersburga.

Koronavirus, ili ti globalna zdravstvena pošast je na trenutak zaustavila projetak pozicioniranja odbojkaša Budve na regionalnom i evropskom nivou, tačnije rečeno promenila je smer kada je realizacija pomenutog projekta u pitanju.

Turstičke sezone nije bilo, budžet je očekivano daleko manji, uslovi za pripreme su bili organičeni. Čelnici kluba su doneli odluku da formiraju mladu i talentovanu ekipu, da se oslone na rad sa mlađim selekcija, te da odustanu od izlaska na evropsku scenu.

Ambicije su i pored toga ostale vrhunske. Kao ciljevi, postavljeni su osvajanje trofeja u Kupu za prethodnu sezonu, odnosno duple krune u sezoni koja je u toku. Budva je imala dosta problema sa koronavirusom, ali i pored toga nije osetila gorčinu poraza u šampionatu Crne Gore, a nedavno je osvojila trofej u Kupu za prošlu sezonu, pošto je nakon odlične partije savladala Jedinstvo iz Bijelog Polja sa 3:0 (25:15, 25:15, 25:7).

Mogu da kažem da smo zadovoljni i da smo na pravom putu. Pred nama je još mnogo posla, truda i odricanja, a trofej koji smo osvojili, ili ti odbranili u Kupu Crne Gore je veliki vetar u leđa, velika injekcija samopouzdanja za period koji sledi. Svi klubovi u Crnoj Gori imaju, ili su imali probleme sa koronavirusom, dosta utakmica je odloženo, ritam treninga je poremećen, ali predaje nema, naprotiv. Odlučni smo u nameri da se borimo sa virusom, da nastavimo sa koliko, toliko normalnim sportskim životom“, naglasio je Nemanja Zenović sportski direktor Budve, za Sport Klub i nastavio:

Rekao sam da smo zadovoljni ostvarenim u dosadašnjem delu sezone. Imamo mladu, talentovanu, ambicioznu ekipu, koja je gladna uspeha. Trofej u Kupu za prošlu sezonu smo osvojili, a sada smo fokusirani na nastavak sezone koja je u toku, sa ciljem da stignemo do duple krune. Istovremeno, nastojimo da stabilizujemo budžet i finansijski priliv sredstava, jer se nadamo da će globalna zdravstvena pošast konačno biti umirena i neutralisana, da ćemo na kraju ove sezone, ponovo moći da se vratimo na evropsku scenu, a postoji mogućnost i da se priključimo regionalnoj ligi, jer smatramo da je mladim momcima iz Budve, potrebno što više jakih i kvalitenih utakmica“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, sportski direktor Budve je nastavio sa izlaganjem:

Cilj je bio i ostao pozicioniranje kluba na regionalnom i evropskom nivou. Ponavljam još jednom, na pravom smo putu, imamo čitavu plejadu mladih i izuzetno talentovanih momaka, a sada je prirorit da potencijal koji poseduju pretočimo u kvalitet, da stvorimo ekipu koja će biti kadra da u periodu koji sledi, da u periodu kada koronavirus postane prošlost, ponovo izađe na evropsku scenu i nastavi sa pozicioniranjem kluba, grada i Crne Gore na odbojkaškoj mapi“, naglasio je Nemanja Zenović i dodao:

Da bi pravili evropske planove, neophodno je da odbranimo titulu, a kao i svi u klubu, verujem da imamo tim, koji poseduje potencijal i kvalitet da ponovo stigne do trona“.

Komentari

Vaš komentar