OI (Q): Crna Gora na Holandiju, Hrvatska na Gruziju

Podeli:
Tom Pennington/Getty Images

Završena je grupa faza takmičenja na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Roterdamu, a vremena za odmor nema jer su četvrtfinalni dueli na programu već u petak 19. februara.

Za mesto u polufinalu, boriće se: Crna Gora – Holandija, Hrvatska – Gruzija, Grčka – Francuska, Rusija – Kanada. U slučaju da Crna Gora i Hrvatska stignu do pobeda u četvrtfinalu, međusobno će odmeriti snage već u polufinalu, a podsećanja radi, plasman na Olimpijske igre će obezbediti tri selekcije.

Poslednji dan je doneo velika uzbuđenja. Crna Gora je pobedila Gruziju sa 11:9. Golove za Crnu Goru, postigli su: Stefan Vidović tri, Aleksandar Ivović i Dušan Matković po dva, Miroslav Perković, Marko Petković, Vlado Popodić i Vladan Spaić po jedan. Najefikasniji u sastavu Gruzije koja će kao će kao trećeplasirana ekipe iz grupe A, nastaviti borbu za plasman na Olimpijske igre, bili su Boris Vapenski i Marko Jelača sa po dva gola.

Grčka je lako i ubedljivo pobedila Kanadu sa 19:6. Najefikasniji u sastavu Grčke, bili su Stilijanos Agriropulos sa četiri, odnosno Aleksandros Papanastasiu i Janis Fontulis sa po tri gol. Kod Kanade, koja je sa četvrtog mesta stigla do četvrtfinala, bolji od ostalih bili su Nikolas Bikari i Bogdan Đerković sa po dva gola.

Francuska je nedugo zatim nadigrala Rumuniju sa 16:7, pa je obezbedila mesto u četvrtfinalu, a dilema je ostala, sa koje pozicije će Francuzi ući u četvrtfinale. Raspoloženi za igru u napadu, kod Francuske, bili su Mehdi Marzuki sa četiri, Čarl Kanone sa tri gola. Kod Rumunije, koja je završila takmičenje, bolji od ostalih bili su Gabrijel Dragomiresku i Kozmin Radu sa po dva gola.

Usledio je okršaj Rusije i Holandije, koji je bio od vitalnog značaja za pozicije selekcija u grupi B. Rusija je trebala pobeda ili remi za prvo mesto u grupi, a domaćinu turnira pobeda za drugo mesto. Rusi su kontrolisali dešavanja u bazenu. Vodili su sa 7:4, ali je Holandija preokrenula i povela sa 9:8. U tom trenutku, Rusi su pojačali stepen agresivnosti u oba pravca, serijom 3:0, poveli sa 11:9, a na kraju slavili sa 11:10. Holandija je imala šut za remi, ali je neprecizan bio Jorn Miler.

Najefikasniji u sastavu Rusije koja je osvojila prvo mesto u grupi, bili su Dimitri Holod sa pet i Danil Merkulov sa tri gola. Kod Holandije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Jese Kupman, Paskal Jensen i Robin Lindhot sa po dva gola.
U tom trenutku, meč između Hrvatske i Nemačke, koji je bio ujedno i poslednji u grupnoj fazi takmičenja je postao rezultatski potpuno nebitan, s obzirom da je Hrvatska sigurno bila na koti dva, a Nemačka je ostala bez šansi za plasman u četvrtfinale.

Grupa A: Crna Gora 8, Grčka 6, Gruzija 4, Kanada 2, Brazil je bez bodova, a Turske je eliminisana sa turnira zbog problema sa koronavirusom.
Grupa B: Rusija 9, Hrvatska 8, Francuska 5, Holandija 5, Rumunija 3, Nemačka je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar