300 takmičara iz Srbije ide na SIM u Splitu

Podeli:
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

Odbrojavaju se dani do velike Međunarodne završnice Sportskih igara mladih. Blizu 300 učesnika iz Srbije krenuće 15. avgusta put Splita, gde one koji su bili najuspešniji tokom devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih očekuju vršnjaci iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Marija Mihajlović kaže da tim SIM i dalje sabira utiske sa Državnog finala koje je početkom jula održano u Vrnjačkoj Banji, ali da su isto vreme svi okrenuti ka onome što deca željno očekuju, a to je put u Split.

„Ponosni smo na sve naše SIMOVCE, ali i na njihove roditelje i trenere. Mi u SIM volimo da istaknemo da je ovo najlepša sportska priča u regionu, međutim, priče koje do nas stižu svakoga dana pokazuju da su Dunav osiguranje Sportske igre mladih uveliko prerasle sportsku priču. Drago nam je što su i deca, ali njihovi roditelji i treneri shvatili da nam je osim sportskog uspeha mnogo važnije da kod dece usadimo vrednosti kao što su tolerancija, poštovanje protivnika, fair-play, da shvate koliko su srećni i bogati sa svakim novim prijateljstvom i da nauče da dele svoju sreću.

To uče kroz Igre, ali to uče i od svojih roditeljai trenera i moram da pomenem naše stonotenisere koji su se organzovali tako da omoguće jednoj od takmičarki da u Split povede, kao vođu, svoju stariju sestru, koja nikada do sada nije bila na moru“ izjavila je Marija Mihajlović i dodala da takvih priča ima dosta, ali da tu sreću koju Igre donose, uglavnom podele sa tom decom i njihovim roditeljima:

„Mi često do samog dolaska u Split i ne znamo da su među nama deca kojoj ćemo doneti tu radost da prvi put vide more. Ti dečaci i devojčice i njihove porodice ostaju vezani za Igre, svaki novi susret sa njima je posebno emotivan, tako da i kada deca prestanu da se takmiče, prerastu Igre, uvek dođu da nam se jave, da daju podršku“.

Komentari

Vaš komentar