Arsovićeva najuspešnija na Susretu šampiona

Podeli:
Foto: Streljački savez Srbije

Niz jednodnevnih okupljanja i kontrolnih takmičenja kandidata za reprezentaciju Srbije vazdušnom puškom „Susret šampiona“ završen je na strelištu u Kragujevcu. Na poslednjem od četiri turnira u seriji učestvovalo je osmoro strelaca.

Najuspešnija je bila Andrea Arsović (Partizan), koja je u finalu pobedila sa odlična 252,3 kruga (1,1 manje od njenog državnog rekorda) i uspešno se vratila na vatrenu liniju posle jednomesečne takmičarske pauze, tokom koje je preležala koronavirus. Drugo mesto u finalu pripalo je Lazaru Kovačeviću (Jagodina 92), koji je takođe postigao kvalitetan rezultat – 250,6, treća je bila Ivana Marić (Policajac) 227,1…

povezane vesti

Na prvom turniru, u Smederevu, krajem oktobra, u finalu je najpreciziniji bio Lazar Kovačević, a na naredna dva (Kragujevac i Beograd) trijumfovao je Milutin Stefanović.

U kvalifikacionom delu (60 dijabola) zablistala je najmlađa učesnica turnira – juniorka kragujevačkog „Čika Mate“ Teodora Vukojević sa odličnim ostvarenjem – 632,1 krug (0,9 bolje od zvaničnog državnog rekorda Andree Arsović).  Time je izjednačila najbolji kvalifikacioni rezultat serije, koji je na prvom „Susretu šampiona“ u Smederevu postigao Kovačević. Drugo mesto u kvalifikacijama u ženskoj konkurenciji sa 625,7 krugova osvojila je Andrea Arsović . Treća je bila Ivana Marić sa 624,1, a četvrta Marija Malić (Jedinstvo) sa 622,2 kruga.

Lazar Kovačević je bio najprecizniji muškarac u kvalifikacijama – 629,9 krugova. Iza Kovačevića plasirali su se Milutin Stefanović („Čika Mata“) 627,0, Stevan Jovanović („Čika Mata“) 624,0 i Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće) 616,6 krugova.

U ekipnom takmičenju (četiri serije od po deset dijabola) uspešnija je bila ženska ekipa. Dame su skupile 1.668,2 kruga, a muškarci 1.659,5.

 

 

Komentari

Vaš komentar