Bah: Odluka o gledaocima iz inostranstva u maju

Podeli:
Behrouz Mehri/Pool via REUTERS

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju imaju još mnogo dilema uoči početka najveće smotre svetskog sporta od 23. jula do 8. avgusta. Jedna od njih je da li će biti dozvoljeno gledaocima iz inostranstva da uživo prisustvuju Igrama zbog pandemije koronavirusa.

Organizovali smo program prodaje karata. Logistika je spremna. Međutim, moramo da vidimo kakvo će stanje biti što se tiče virusa. Postoje i imigraciona pravila. Očekujem da će sve biti poznato krajem aprila ili početkom maja“, rekao je Tomas Bah, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC).

povezane vesti

Kristof Dubi, sportski direktor IOC kaže da će verovatno postojati dve odluke: jedna za domaće, a druga za navijače iz inostranstva.

„Odluku ćemo doneti što kasnije kako nikoga ne bi oštetili. Jasno je da će ukoliko bude bilo moguće prisustvo publike sve lakše ići za ljude iz Japana. Procedure za one koji dolaze iz inostrnstva biće mnogo komplikovanije“, istakao je Dubi.

Do predviđenog početka Igara ostalo je nešto manje od pet meseci. Poslednja istraživanja pokazuju da se čak 80 posto stanovnika Japana protivi održavanju Olimpijskih igara.

 

Komentari

Vaš komentar