Bah: Radimo danonoćno na organizaciji sigurnih Igara

Podeli:
Tomas Bah
Reuters, Behrouz Mehri

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah izjavio je u sredu da je MOK u potpunosti predan uspešnoj organizaciji letnjih olimpijskih igara u Tokiju ove godine, uprkos pandemiji KOVID-19, ali je zatražio i strpljenje od svih učesnika.

Iako je veći deo Japana u vanrednom stanju zbog trećeg talasa infekcije, Bah je rekao da su svi posvećeni održavanju Igara, koje bi trebalo da se otvore 23. jula nakon što su odlođene za godinu dana zbog koronavirusa.

Povezane vesti

Bah je rekao da bilo kakve spekulacije o Olimpijskim igrama u Tokiju, uključujući i one o novom odlaganju ili otkazivanju, nisu korisne.

Upitan na virtualnoj konferenciji za novinare, nakon prvog izvršnog odbora MOK u novoj godini, u kojoj će fazi razmotriti otkazivanje Olimpijskih igara, Bah je rekao da se neće „baviti spekulacijama”.

Naš zadatak je da organizujemo Olimpijske igre, a ne da ih otkažemo. Zbog toga danonoćno radimo na organizaciji sigurnih Olimpijskih igara. Ne nagađamo da li će se Igre održati. Radimo na tome da se Igre održe”, rekao je Bah.

Komentari

Vaš komentar