Brejkdens na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine!

Ostali sportovi - Ostalo 8. dec 202010:32 > 10:3213 komentara
Podeli:
Behrouz Mehri/Pool via REUTERS

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) potvrdio je da će takmičenje u brejkdens biti u zvaničnom programu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godini. Ozvaničena su još tri nova sporta: skejtbord, sportsko penjanje i surfovanje.

Brejkdens je prvi put ušao u olimpijsku porodicu na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu 2018. godine. Odluka je obrazložena rečima da „ se na ovaj način Olimpijske igre približe mladima, koji nisu vezani za tradicionalne sportove.

povezane vesti

Naravno ovaj potez MOK nije svugde prihvaćena sa oduševljenjem. Mišel Martin, australijska šampionka u skvošu, ogorčena je što njen sport nije dobio prednost ispred brejkdensa.

Na Olimpijskim igrama je sve vezano za štopericu ili postizanje što više poena. To je sport. Brejkdens i slične stvari nemaju mnogo veze sa tim. Odluke donose sudije i sve je podložno subjektivnoj proceni. Igre više apsolutno nemaju smisla“, rekla je Martin.

Međunarodni olimpijski komitet je objavio da će na Igrama u Parizu učestvovati isti broj muških i ženskih takmičara. Broj sportova u kojima će učestvovati oba pola porašće sa 18 iz Tokija na 22 u Parizu.

Komentari

Vaš komentar