COK bira najbolje: Ko će zameniti Marija Hodžića?

Podeli:
Mario Hodžić
COK

Crnogorski olimpijski komitet, tradicionalno će izabrati i proglasiti najbolje sportiste i reprezentacije u godini koja se polako bliži kraju i koju su obeležili ogromni problem sa koronavirusom.

Pored najboljeg sportiste, biće organizovan izbor najuspešnijih mladih sportista, najbolje muške i ženske seniorske reprezentacije. Krovna crnogorska sportska asocijacija poslala je nacionalnim savezima listu kandidata za izbor sportiste godine.

Upravni odbor Crnogorskog olimpijskog komiteta, listu kandidata utvrdio je na osnovu dostavljenih predloga nacionalnih sportskih saveza. U konkurenciji za najboljeg sportistu u 2020. godini su: Marija Vuković (atletika), Vojić Ćaćić (odbojka), Draško Brguljan i Dejan Lazović (vaterpolo) i Danka Kovinić (tenis).
Rok za glasanje je 21. decembar do 13 časova. Sportistu Crne Gore biraju nacionalni sportski savezi, a pravo glasa imaće crnogorska javnost i ljubitelji sporta koji će moći da glasaju preko Facebook stranice Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Podsećanja radi, 2019. godine, najbolji sportista Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta, bio je karatista Mario Hodžić. Najbolji mladi sportisti, bili su karatista Bojan Bošković i Bojana Gojković koja je nedavno posle dve zlatne medalje u juniorskoj, osvojila zlatno odličje na bokserskom šampionatu Evrope za mlade u Budvi.

Najbolja seniroska reprezentacija je bila košarkaška, u konkurenciji dama, najbolje su bile rukometašice, a specijalno priznanje za podvig godine, dobili su odbojkaši, koji su prvi put i istoriji uspeli da izbore plasman na veliko takmičenje i to na Evropsko prvenstvo, na kojem su bili jako blizu plasmana u drugu fazu takmičenja.

 

Komentari

Vaš komentar