COK: Draško Brguljan najbolji sportista Crne Gore

Podeli:
Draško Brguljan
Foto: VPSCG

Kapiten vaterpolo reprezentacije, Draško Brguljan najbolji je sportista Crne Gore u 2020. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

U konkurenciji osim Brguljana, bili su Marija Vuković (atletika), Vojin Ćaćić, (odbojka), Dejan Lazović (vaterpolo), Jovana Marković (gimnastika) i Danka Kovinić (tenis).

Povezane vesti

Brguljan je u 2020. godini sa crnogorskom vaterpolo reprezentacijom osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, a u godini koja sledi, očekuje ga evropski turnir Svetske lige od 8. do 10. januara u Debrecinu, odnosno kvalifikacije za Olimpijske igre, na turniru u Roterdamu, koji će biti organizovan od 14. do 21. februara i na kojem će se 12 selekcija boriti za tri mesta koja vode u Tokio.

Najbolji mladi sportisti su zlatni sa Evropskog bokserskog prvenstva za mlade u Budvi, Petar Liješević i Bojana Gojković, koja je treći put dobila to priznanje.

Najbolje nacionalne selekcije su vaterpolo i ženska rukometna reprezentacija.

Saopšteno je da zbog pandemije koronavirusa neće biti održana tradicionalna godišnja svečanost proglašenja najboljih, a laureatima će priznanja biti uručena u ponedjeljak 28.decembra u prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta, uz poštovanje svih mera u sklopu borbe protiv koronavirusa.

Komentari

Vaš komentar