Deca iz prihvatilišta kroz sport obeležila Dan porodice

Podeli:
FOTO: Privatna arhiva

Prihvatilište za decu Beograda je na svoj način obeležilo Međunarodni dan porodice kroz druženje, pesmu, igru, sport i širenje pozitivne energije.

Na ovaj važan dan se svaki dan okupljamo i podsećamo se uloge i značaja porodice. Ponosoni smo što postoje ljudi koji pružaju podršku našoj misiji usmerenoj na mališane, što brinu o njima i što nam pomažu da odrastaju srećno, sigurno i bezbrižno. Zahvaljujući njima naša deca su bila ponosni domaćini ove tradicionalne manifestacije“, stoji u saopštenju Prihvatilišta za decu Beograda.

Najviše pažnje među mališanima izazvale su „Igre bez granica“, koje je i ove godine organizovao Centar za sportsku i rekreativnu edukaciju „CoRector“.

Čast nam je i zadovoljstvo što smo bili deo ove sjajne manifestacije. Za Igre bez granica gotovo da nije bilo dovoljno mesta za svu zainteresovanu decu, a to daje nadu da im ovo pričinjava jednako zadovoljstvo kao korišćenje mobilnih telefona koje poprima razmere epidemije. Posledice prekomerne upotrebe mobilnih telefona su ozbiljne i sve veće“, istakao je Srboljub Žunić, vlasnik CoRectora i dodao

Zbog malog obima kretanja ozbiljna je progresija telesnih deformiteta kod dece, usporen razvoj motoričkih sposbnosti, kao i smanjena pažnja i veći nivo razdražljivosti. Naš zadatak je da im ukažemo i na delu pokažemo da elementarne motoričke i sportske igre mogu biti zanimljive, a to je svakako blagotvorno za pravilno usmeravanje njihovog rasta i razvoja kako telesnog, tako i pshihičkog i mentalnog“, zaključio je Žunić.

Komentari

Vaš komentar