Drejmond vs Megan: Tema – jednakost plata među polovima

Ostali sportovi 8. apr. 202114:176 komentara
Podeli:
Megan Rapinoe
Alex Menendez/Getty Images

Poslednjih dana u američkoj sportskoj javnosti glavna tema je jednakost plata među polovima, a igračica američke fudbalske reprezentacije Megan Rapino kritikovala je krilnog centra Golden Stejt Voriorsa Drejmonda Grina zbog izjava da bi muškarci trebalo da primaju više novca.

Nekadašnji najbolji odbrambeni igrač NBA imao je seriju tvitova u kojima je kritikovao sportistkinje koje se „samo žale“ na to što su manje plaćene od muškaraca.

Povezano:

Rapino, članica ženske fudbalske reprezentacije SAD, u prošlosti je već često zagovarala jednakost plata u ovom pogledu, a nedavno je kritikovala i NCAA zbog toga što je sportistkinjama obezbedila znantno lošije uslove za trening od muškaraca.

Zaista je velika šteta što Drejmond Grin ima ovakav stav. On ima resurse i sposobnost da bude mnogo obrazovaniji i da ima mnogo ispravnije mišljenje, ali ga jednostavno nema“, izjavila je 35-godišnja Megan Rapino.

Baš je frustrirajuće to što je on davao takve izjave tokom NCAA turnira i propustio je priliku da učini nešto dobro“, rekla je američka fudbalerka.

Rapino je za reprezentaciju SAD odigrala 173 utakmice i postigla 53 gola, a dvaput je bila svetski prvak.

Komentari

Vaš komentar