Građani Tokija ljuti: Navijači na OI mogu da piju, a mi ne?

Podeli:
Christof Koepsel, Getty Images Sport

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju planiraju da dozvole prodaju alkohola posetiocima OI, a takva odluka naišla je na veliki protivljenje lokalnog stanovništva, kojem je odlazak u barove zabranjen kako bi se sprelilo širenje virusa korona.

Tokio 2020:

Na borilištima će moći da bude prisutno maksimalno deset hiljada posmatrača, a odluka o služenju alkohola i dalje nije definitivno doneta.

Vlada je nedavno ublažila mere, pa smo došli do kvazi-vanrednog stanja. Služenje alkohola dozvoljeno je u Tokiju i to saom u nekim delovima u kojima ima mnogo barova, a u njima mogu da budu manje grupe ljudi u ograničenim periodima. Najveći problem je nejednak tretman – bioskopi su, na primer, zabranjeni, a sportske priredbe su dozvoljene”, stoji u saopštenju jedne organizacije.

Četvrti talas virusa korona u Japanu je svoj vrhunac doživeo početkom maja, a u utorak je prijavljeno 435 novih slučajeva zaraze u čitavoj državi. Vakcinacija se u ovoj ostrvskoj zemlji ubrzava – 18 odsto građana primilo je barem jednu dozu vakcine protiv kovida 19.

Komentari

Vaš komentar