Hotelski radnici pozitivni na koronu, Brazilci u izolaciji

Ostali sportovi - Ostalo 15. jul. 202111:253 komentara
Podeli:
Tokio, Korona
Imago Sports

U Japanu se desio prvi kovid klaster u jednom hotelu. Hotelsko osoblje je pozitivno na koronavirus, a u tom objektu su bili smešteni brazilski sportisti koji sada moraju u izolaciju.

Samo nedelju dana pred ceremoniju otvaranja, širenje infekcije virusa korona preti Olimpijskim igrama. Prvi put se desilo da će sportisti morati u izolaciju zbog toga što su bili u posrednom kontaktu sa zaraženima. Sedam članova osoblja hotela u Hamamacuu je pozitivno na koronu.

Delegacija brazilskih sportista koja broji 31 čoveka će morati u karantin i odvojeni su od ostalih gostiju hotela u kom se desila epidemija. Među onima koji su u karantinu su i brazilski džudisti.

Uz Brazilce u problemu su i Ruskinje. Članice ragbi tima su u izolaciji jer je maser ovog tima pozitivan na koronu, a takođe su i ragbisti Južne Afrike morali u karantin jer je neko u njihovom avionu dobio pozitivan rezultat na koronu.

Otvaranje Igara je 23. jula, u Tokiju je proglašeno vanredno stanje do 8. avgusta kada će se Olimpijske igre završiti. Zato na tribinama neće biti navijača.

Tokio je inače u velikom problemu jer i građani ne žele da se dese Olimpijske igre, a broj novih slučajeva zaraze virusom je najveći od januara.

Komentari

Vaš komentar