Ko ne bude poštovao mere tokom OI biće deportovan iz Japana

Podeli:
Yuichi Yamazaki/Getty Images

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju zapretili su sportistima koji će doći u Japan deportacijom u slučaju kršenja kovid-protokola.

Tokom Igara u Tokiju mere i protokoli će biti rigorozni, a organizatori su najavili da će svi učesnici morati da nose maske sve vreme izuzev tokom boravka na otvorenom, spavanja i obroka.

Protokol je napisan na čak 70 strana i sve je do poslednjeg detalja i uz ilustracije kako bi svi bili sigurni kako tačno treba da se ponašaju.

Povezano

Uz sva uputstva stiglo je i upozorenje – oni koji ne budu poštovali protokole, uključujući i obavezna dnevna testiranja i zabranu odlazaka u lokalne restorane, biće deportovani iz Japana a suočiće se i sa potencijalnom kaznom zatvora.

Maske će sportisti morati da nose i tokom dodele medalja. Kršenje ovog pravila povlačiće za sobom kazne pa čak i „provremeno ili trajno izbacivanje sa Igara“.

Istovremeno, uz najavu masovne vakcinacije volontera, organizatori očekuju i da će 70 do 80 odsto onih koji će raditi za medije koji će prenositi Igre biti vakcinisano.

Svaka delegacija imaće po jednu osobu zaduženu za stalni kontakt sa organizatorima i predstavnicima lokalne vlasti koja će pratiti sprovođenje propisanih mera.

Komentari

Vaš komentar