Kou: Igre mogu uspešno da se održe

Podeli:
Adam Nurkiewicz/Getty Images)

Sebastijan Kou, predsednik Svetske atletske federacije (IAAF), veruje da Olimpijske igre u Tokiju mogu uspešno da se održe.

Prvi čovek svetske „kraljice sportova“ pratio je polumaraton u Saporu, koji je bio proba za maraton, koji je predviđen da se održi u ovom gradu tokom trajanja najveće smotre svetskog sporta.

povezane vesti

Mislim da smo danas videli da je Japan apsolutno spreman za organizaciju takmičenja. I pored teške situacija sa pandemijom koronavirusa verujem da Igre mogu da se održe“, izjavio je slavni Britanac.

Na trci u Saporu nije bilo dozvoljeno prisustvo gledalaca, a bio je ograničen i broj takmičara iz inostranstva. Japan je već najavio da je vrlo verovatno da će se Igre održati bez prisustva publike.

Svi mi navijamo da imamo gledaoce, ali ako to ne bude moguće, najvažnije je da imamo izuzetno kvalitetno takmičenje“, rekao je Kou.

Japan je trenutno pogođen jakim talasom pandemije, sa samo oko dva posto vakcinisanog stanovništva. I dalje je prema poslednjih istraživanjima veliki broj stanovnika „Zemlje izlazećeg sunca“, njih čak 80 posto, protiv održavanja najveće smotre svetskog sporta u njihovoj državi.

Komentari

Vaš komentar