Lupulesku, Radović i Bakić gledaju ka Tokiju

Podeli:
FOTO: POKCG

Članovi paraolimpijske reprezentacije Crne Gore u stonom tenisu, Filip Radović i Luka Bakić započeli su prvi ciklus priprema za Paraolimpijske igre u Tokiju, odnosno za završni krug kvalifikacija.

Prvu fazu priprema, reprezentacija Crne Gore, pod komandom selektora i trenera Nikolaea Lupuleskua će odraditi u Temerinu. Podsećanja radi, Filip Radović je obezbedio mesto na Igrama u Japanu, a Bakić ima dva načina da stigne do Tokija.

Jedan je završni turnir, ili ti Winer turnir u Laškom na kome mora da stigne do trona, a drugi je specijalna pozivnica na osnovu plasmana na svetskoj rang listi.

Šanse da se Luka Bakić nađe na Paraolimpijskim igrama su prilično velike jer se trenutno nalazi na 12-oj poziciji, a s obzirom da je Radović već obezbedio vizu za Tokio, specijalnom pozivnicom bi bio formiran još jedan tim, za takmičenje u ekipnoj konkurenciji.

“Ovo je prvo okupljanje, od četiri koliko smo planirali do Paraolimpijskih igara. Filip Radović se već plasirao na Paraolimpijske igre kao treći igrač sveta, dok će Luka Bakić svoju šansu tražiti  na poslednjem Winer turniru u Laškom početkom juna. Sa pomenutog turnira samo će pobednik obezbediti olimpijsku vizu”, naglasio je selektor Lupulesku i nastavio:

Bakić može da se umeša i borbu za osvajanje prvog mesta u Laškom, a izgledne šanse ima i za jedno od tri mesta bipartitne komisije s obzirom da je trenutno 12-ti igrač na svetskoj rang listi, a da je jedan od osnovnih kriterijuma uparivanje ekipa. Radimo dva puta na dan, uslovi rada su odlični. Imamo izuzetno respektabile sparing partnere, jer sa nama rade Žolt Pete, njegov brat Zoltan i Lorenco Lupulesku.’

Uz Bakića, na Masters turniru u Laškom će učestvovati i Slobodanka Gurešić, koja pripreme realizuje u Podgorici sa trenerom Čedomirom Damjanovićem. Planirano je da Radović, Bakić i Gurešićka kao uvertiru za Winer turnir, odigraju i Masters turnir u Laškom od 29. maja do 1.juna.

Komentari

Vaš komentar