Maljković još četiri godine na čelu OKS

Ostali sportovi - Ostalo 16. dec 202015:51 > 16:131 komentar
Podeli:
Božidar Maljković
Olimpijski komitet Srbije

Božidar Maljković će i naredne četiri godine obavljati funkciju predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, pošto je u utorak na izbornoj Skupštini izglasan aklamacijom kao jedini kandidat. Maljkovićeva kandidatura dobila je podršku čak 34 nacionalna granska saveza olimpijskih sportova.

Posle reizbora na mesto predsednika OKS Maljković je rekao da je velika podrška koju je dobio potvrda dobrog rada i veliki motiv za još bolje rezultate u narednom olimpijskom ciklusu.

Na početku prvog mandata rekao sam da izbor za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije za mene predstavlja veliku čas i krunu moje karijere u sportu. I danas, kada sam uz veliku podršku po drugi put izabran na jednu od najodgovornijih funkcija u srpskom sportu, osećam istu motivaciju kao i pre tri i po godine. Okružen sam pravim saradnicima i imam privilegiju da i naredne četiri godine predvodim sjajnu grupu ljudi. Kao i do sada, želim da budemo na usluzi svim sportistima i njihovim savezima, da im pomažemo i budemo servis koji omogućava da postižu što bolje rezultate. Nastavljamo sa ozbiljnim radom i maksimalna priprema za Olimpijske igre u Tokiju je prioritet“, rekao je Maljković.

Na ovoj sednici, Skupština OKS je usvojila promene u statutu Olimpijskog komiteta Srbije koje se pre svega odnose na usaglašavanje sa Olimpijskom poveljom i drugim aktima Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Delegati su jednoglasno usvojili četvorogodišnji izveštaj o radu Olimpijskog komiteta Srbije, kao i plan rada za naredne četiri godine.

Komentari

Vaš komentar