Mark Vilijams stigao do 24. titule u karijeri

Podeli:
Mark Vilijams
Photo: ActionPlus12314887 MarkxStephenson

Legendarni snuker igrač Mark Vilijams pobedio je Garija Vilsona sa 6:4 u finalu Otvorenog prvenstva Velike Britanije, čime je stigao do 24. titule u blistavoj karijeri.

To je i drugi osvojeni trofej Velškog zmaja na ovom turniru, ali prvi posle davne 1997. godine, kada je u finalu savladao velikog Stivena Hendrija rezultatom 9:2. Istini za volju, tadašnji format takmičenja nema nikakve veze sa današnjim.

Za ovu pobedu Vilijams je nagrađen i čekom na 100.000 funti, a novi bodovi doneli su mu i skok sa 11 na osmo mesto svetske rang-liste. U isto vreme prišao je i legendarnom Stivu Dejvisu na četiri titule zaostatka, a zanimljivo da je Vilijams slavio u Lesteru, baš na 64. rođendan engleskog asa.

Uz Dejvisa, uspešniji od Velšanina su još samo Džon Higins (31), već spomenuti Stiven Hendri (36) i Roni O’Saliven, koji je u karijeri osvojio 37 rangirnih titula. U isto vreme, Mark je odmakao Džadu Trampu (22), te Nilu Robertsonu i Marku Selbiju (po 20 titula).

Sa druge strane, Gari Vilson je poražen i drugi put u finalu jednog tako velikog turnira, prvi put posle 2015. godine, kada je izgubio na Kina Openu od Marka Selbija (2:10). Utehu mu nije doneo ni ček na 45.000 funti.

Vilijams je napravio drugi „senčri“ brejk od 115 (pre toga u trećem frejmu i od 111), za vođstvo od 5:4, a Vilson je imao mogućnost da produži bitku u poslednjoj partiji, ali je propustio šansu. Serijom Velšanina od 44 poena, završen je meč.

„Mislio sam da ću završiti karijeru pre pet godina, sada imam 46 i trenutno sam osmoplasirani na svetskoj rang-listi. Imao sam dosta sreće na ovom turniru, jer sam u dva-tri meča mogao da izgubim. Kao da mi je bilo suđeno da trijumfujem, jer su moji rivali grešili u momentima kad su mogli da me pobede. U finalu sam igrao solidno, napravio nekoliko sjajnih brejkova i srećan sam zbog titule“, rekao je šampion.

Komentari

Vaš komentar