Milenko Sebić u finalu trostava u Riju

Podeli:
FOTO: Streljački savez Srbije

Milenko Sebić se plasirao u finale takmičenja u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru.

Sebić je u kvalifikacijama zauzeo osmo mesto u konkurenciji strelaca koji su se borili za finale. U ukupnom zvaničnom plasmanu osvajač olimpijske bronze je deseti, ali ispred njega su bila i dvojica takmičara koji nisu bili u konkurenciji za plasman među osam najboljih, već su samo skupljali su poene za rang liste.

povezane vesti

Obzirom da je broj prijavljenih strelaca manji od raspoloživog broja streljačkih mesta na velikom strelištu u Riju, nisu održane eliminacije, već su svi startovali u kvalifikacijama.

Borba za finale je bila vrlo izjednačena. Sebić je „ubio“ 586 krugova, a isti rezultat postigli su i takmičari plasirani od 11. do 14. pozicije, između ostalih i Lazar Kovačević, koji je završio na 14.mestu.

Početkom aprila vraćeno je staro pravilo da se kada u trostavu dvojica ili više strelaca ostvare isti rezultat kao dodatni kriterijum gleda broj „unutrašnjih centara“. Sebić je u tome bio najuspešniji – pogodio je 35 centara i prošao u finale.

Visok plasman zabeležio je Milutin Stefanović. Pogodio je samo krug manje od Sebića i Kovačevića i zauzeo 16.poziciju. U plasmanu strelaca koji su se borili za finale, Kovačević je bio 11, a Stefanović 13.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama – 591 krug – postigao je Norvežanin Jon Herman Heg, koji je na OI u Tokiju osvojio četvrto mesto, tik iza Sebića.

MK puška trostav, kvalifikacije (3 puta 20 metaka): 1. Jon Herman Heg (Norveška) 591… 10. Milenko Sebić 586 (35 centara)… 14. Lazar Kovačević 586 (25)… 16. Milutin Stefanović 585…

Komentari

Vaš komentar