Najstarija osoba na svetu odustala od nošenja baklje

Ostali sportovi - Ostalo 7. maj. 202110:211 komentar
Podeli:
Kane Tanaka
Kyodo/via REUTERS

Kane Tanaka, najstarija osoba na svetu trebalo je da 11. maja učestvuje u ceremoniji nošenja olimpijske baklje, ali je ipak odlučila da od toga odustane.

Kane Tanaka ima 118 godina i trebalo je da u gradu Fukuoka učestvuje u ceremoniji prenošenja olimpijske baklje. To ipak nećemo videti.

Baklja Japanom putuje od marta, ali je od tada zabeleženo osam slučajeva zaraze koronavirusom koji se direktno povezuju sa samom ceremonijom nošenja baklje.

Tokom aprila lokalne vlasti u nekoliko gradova u Japanu proglasile su ponovo vanredno stanje, a nakon svega nekoliko poznatih ličnosti već je odustalo od učešča u ceremoniji nošenja baklje u strahu od zaraze.

Zvaničnik doma za stare u kome živi Tanaka, po Ginisovoj knjizi rekorda od pre dve godine i zvanično najstarija osoba na svetu, obavestio je organizatore Igara da je baka odustala od učešća u nošenju plamena jer je „zabrinuta zbog mogućnosti širenja virusa“.

U četiri grada, Tokiju, Osaki, Kjotu i Hijogu od 25. aprila na snazi su brojne restriktivne mere koje će važiti najmanje do 11. maja i ne zna se da li će i na koji način uticati na same Igre koje bi trebalo da počnu 23. jula.

Komentari

Vaš komentar