Nije mogla u Tokio, ali želi medalju za Srbiju u Parizu

Podeli:
Photo by Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Staša Gejo, srpska reprezentativka u sportskom penjanju, želi da bude spremna za Olimpijske igre u Parizu 2024, nakon što je zbog povrede ukrštenog ligamenta kolena morala da propusti OI u Tokiju.

„Bol može da vas probudi na načine koje nikada niste iskusili u normalnom životu. Tera vas da se borite, kao da pokušavate da preživite. Osećala sam ogroman bol koji nije prolazio, što mi je donosilo i vrtoglavice, ali mi je povećavalo i adrenalin – osećala sam da se moram da se vratim, zato mi je i um bio oštriji“, kaže 24-godišnja Gejo i dodaje:

„Ne znam da li je tako za druge ljude, ali za mene jeste – svaki put kada osećam bol, mentalni ili fizički, izolujem se od svega drugog što se dešava i imam jasan put pred sobom. Jednostavno, bol je takav da ne smete sebi da dozvolite smetnje spolja. Tada i shvatite koliko cenite život bez bola“.

Gejo, visoka 174 cm, naglasila je i da koristi mentalne tehnike kako bi se smirila i generalno u životu, ali i kada se penje.

„Duboko disanje uvek pomaže. Potrebno je mnogo raditi na tome. Kada ste ljuti, pomislite na nekoga ko vam je drag, na nekoga zbog koga će vam se srce istopiti. Penjanje mi oslobađa um i pomaže da se povežem s prirodom“.

Matt Roberts/Getty Images

Srpska penjačica ima velike ambicije u narednom periodu.

„Glavni cilj mi je da budem spremna za Olimpijske igre u Parizu. Sada se vraćam na ‘lead’ disciplinu, koja mi je bila glavna kada sam bila mlađa. Zaista sam uzbuđena zbog onoga što dolazi“, zaključuje Gejo.

Komentari

Vaš komentar