OI u doba korone: Sportisti će biti testirani svakih 96-120 sati

Podeli:
Patrick Smith / Staff

Olimpijske igre su 2020. godine prvi put u svojoj istoriji odložene, pa će Japan ugostiti najbolje svetske sportiste 2021. godine, a budući da je pandemija koronavirusa i dalje veoma aktuelna, mnogi se pitaju kako će organizacija tog kolosalnog sportskog događaja izgledati.

Sportistima će najmanje 72 časa pred dolazak u Japan neophodan biti negativan test na kovid 19, a tokom samih Igara svaki sportista će u olimpijskom selu biti testiran na „96-120 časova“, objavili su organizatori u sredu, a prenosi Rojters.

Trenutno turisti koji žele da posete Japan moraju da provedu 14 dana u karantinu, ali sportistima i ostalim gostima od značaja za Igre te restrikcije neće biti nametnute.

Više od 15 hiljada sportista se očekuje u Tokiju, velika većina će biti smeštena u selu, a igre će početi 23. jula u japanskoj prestonici. Takođe, kao mera predostrožnosti, organizatori će ohrabrivati učesnike Igara da što je manje moguće provode vreme šetajući se po gradu van sela.

Kada se Igre završe, želeli bismo da svi sportisti odu svojim kućama što je pre to moguće. Što se tiče vakcine, mi smo tek nedavno počeli da dobijamo pozitivne vesti u vezi sa tim, tako da ne možemo ništa još da kažemo“, navode organizatori.

Komentari

Vaš komentar