OK održao konstitutivnu sednicu Izvršnog odbora

Podeli:
Božidar Maljković
Olimpijski komitet Srbije

U petak je održana konstitutivna sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije u novom sastavu.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u Srbiji i poštujući važeće Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid 19, a saglasno preporukama Vlade Republike Srbije i Međunarodnog olimpijskog komiteta, sednica je održana putem konferencijske video veze.

Sednicom je predsedavao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković. Na njegov predlog izabrani su potpredsednici: Žarko Žečević, Milica Mandić i Marija Desivojević Cvetković.

Na sednici su članovi Izvršnog odbora izabrali predsednike osam komisija Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.

Na čelu Komisije za programska pitanja biće Dragan Jović, a Komisije za finansijsko-materijalna pitanja potpredsednik OKS Žarko Zečević. Predsednik Statutarno-pravne komisije biće Dejan Simić, a Zdravstvene komisije prof. dr Dragan Radovanović. Predsednik Komisije za međunarodnu sportsku saradnju biće Ivan Mrkić, Komisiju ‘Sport i životnu sredinu’ vodiće Božana Ostojić , a Komisiju ‘Olimpijske vrednosti’ Nataša Janković. Komisiju za sportsku infrastrukturu predvodiće Veselin Jevrosimović.

Na sednici Izvršnog odbora usvojena i odluka da Odbor za hitna pitanja Olimpijskog komiteta Srbije sačinjavaju predsednik Božidar Maljković Žarko Žečević i Nenad Petković.

Na prvoj konstitutivnoj sednici formiran je i Savet za razvoj olimpijskih sportova, stalno radno telo Olimpijskog komiteta Srbije, koji ima zadatak kreiranje strategije za razvoj olimpijskog sporta. Na čelu ovog saveta će biće Ivan Todorov.

Komisiju za priznanja Olimpijskog komiteta Srbije činiće Božidar Maljković, Milica Mandić, Mirko Nišović, Dragana Pešić-Belojević i Branko Kovačević.

Olimpijski komitet Srbije je formirao Radnu grupu za praćenje svih aspekata oboljenja Covid-19 na sportiste i članove Misije OKS za OI Tokio 2020. Ovom radnom grupom predsedavaće prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvršni odbor usvojio je ažurirane liste kategorisanih sportista u programima ‘Tokio 2020’, ‘Pariz 2024’ i ‘Razvojnom programu OKS’.

Komentari

Vaš komentar