Otvorene Mediteranske igre, Srbiju predvodio Damir Mikec

Podeli:
Damir Mikec
OKS

Mediteranske igre, 19. po redu, svečano su otvorene u noći između subote i nedelje na Olimpijskom stadionu u alžirskom gradu Oranu.

Alžir je drugi put domaćin Mediteranskih igara, koje će trajati do 6. jula.

Na svečanom defileu zastavu Srbije nosio je osvajač srebrne medalje u streljaštvu sa Olimpijskih igara u Tokiju Damir Mikec.

Tokom ceremonije gledaocima su se obratili predsednik Organizacionog komiteta Mediteranskih igara Oran 2022 Mohamed Aziz Derouaz i predsednik Medjunarodnog komiteta Mediteranskih igara Davide Ticano.

Domaćini su se potruditi da tokom celog programa prikažu bogato kulturno nasleđe Alžira, što su i uspeli uz izuzetan kulturno-umetnički program. Pred prepunim tribinama Olimpijskog stadiona u Oranu, gledaoci su imali prilike da vide ples, muziku i druge elemente umetničkog programa koji će sigurno ostati u pamćenju svim učesnicima.

„Kada sam primio poziv iz Olimpijskog komiteta u trenutku sam doživeo osećaj miline i to je neki vid nagrade za moj minuli rad. Imao sam sličnu čast, ali ne može da se meri sa ovom. Na Univerzijadi u Šenženu, u Univerzitetskom selu postojala je Ceremonija dobrodošlice i imao sam tu čast da podignem zastavu u selu. Kao predvodnik, kapiten, predvodiću sve izvanredne sportiste koji će predstavljati našu zemlju na Mediteranskim igrama. Peti put učestvujem na Mediteranskim igrama, sa svih do sada sam se vraćao sa medaljom i ne želim da taj niz prekinem. Čin da nosim zastavu mi je još veća motivacija“, izjavio je Mikec.