Piti i Radukanu sportisti godine u Velikoj Britaniji

Podeli:
Karl Bridgeman/Getty Images for The National Lottery

Plivač Adam Piti i teniserka Ema Radukanu izabrani su za sportiste godine u Velikoj Britaniji u izboru Udruženja sportskih novinara (SJA), dok je za najbolju ekipu proglašena fudbalska reprezentacija Engleske.

Piti je na Olimpijskim igrama u Tokiju obranio naslov olimpijskog pobednika na 100 metara prsno osvojen pre pet godina u Rio de Žaneiru. Prvi je britanski plivač koji je uspeo da dva puta osvoji najsjanije odličje u istoj disciplini na najvećoj smotri svetskog sporta.

povezane vesti

Piti je prvi plivač koji je osvojio nagradu za sportistu godine u Velikoj Britaniji još od Dejvida Vilkija 1976. godine. Drugo mesto u izboru pripalo je bokseru Tajsonu Fjuriju, a treće biciklisti Džejsonu Keniju.

Radukanu je senzacionalna pobednica US Opena, a do naslova u Njujorku je stigla kao 150. igračica na WTA listi. Dobila je više glasova od drugoplasirane biciklistkinje Laure Keni, supruge Džejsona Kenija, koja je u Tokiju osvojila pet zlata, dok je treće mesto u izboru zauzela paraolimpijka Sara Stori.

Fudbalska reprezentacija Engleske na ovogodišnjem EURU je osvojila drugo mesto. U finalu na Vembliju na penale su izgubili od Italije.

Komentari

Vaš komentar