Počelo veliko finale Sportskih igara mladih u Splitu

Sportske igre mladih

Međunarodno finale Sportskih igara mladih počelo u Splitu, a ceremonija zatvaranja i proslavala velikog jubileja, 25. rođendana Igara, održaće se u petak.

Zatvaranje će se održati u petak u prisustvu brojnih zvanica, među kojima su i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, nekada svetske zvezde fudbala Luis Figo, Predrag Mijatović, Darijo Srna, ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić, pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i mnogi drugi.

SIM:

Školarci iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske prvi dan boravka u Splitu iskoristili su za upoznavanje i druženje, dok je drugi dan bio rezervisan za kupanje na plažama ovog primorskog grada, u skladu sa parolom „Zajedno kao jedan tim“, koja kruži regionom.

Mališani će se tokom srede i četvrtka takmičiti u 10 sportova – atletika, odbojka, tradicionalni turnir „Koka-kola“kup“ u malom fudbalu, odbojka na pesku, basket 3×3, između dve vatre, rukomet, tenis, stoni tenis i šah. Petak je, prema najavama organizatora „Dan za pamćenje“ sa spektakularnom završnicom Igara, a specijalni gost iz Srbije, biće i muzičar Sergej Ćetković.

Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

Na Trgu Prokurativa od 20 sati održaće se revijalna fudbalska utakmica. U jednom timu biće dečaci učesnici iz sve tri države, dok će drugu ekipu činiti Aleksandar Čeferin (predsednik UEFA) i nekadašnje zvezde svetskog fudbala Predrag Mijatović, Luis Figo, Maksvel Andrade, Fernando Jero, Zvonimir Boban, Darijo Srna i drugi poznati. Utakmicu će suditi čuveni italijanski sudija Roberto Roseti, sada prvi čovek Sudijske komisije UEFA.

Prethodno, od 17.45 održaće se svečana proslava 25 godina od osnivanja Igara, na kojoj će biti prikazan i film o velikom jubileju najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi. A slede i dešavanja na polularnoj Rivi uz veliki vatromet uz muzičko-scenski program i dodelu priznanja.

Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Komentari

Vaš komentar