Portparol MOK: Igre u Tokiju će se sigurno održati

Podeli:
Woohae Cho/Getty Images

Čelnici Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) nemaju nikakvu dilemu da će se Olimpijske igre u Tokiju održati uprkos širenju koronavirusa u Japanu.

Kako sada stvari stoje posle razgovora sa našim prijateljima i partnerima iz Japana, sve se odvija po planu. Malo nas je poremetilo produženje vanrednog stanja u Tokiju, ali za nas je i dalje jedini put da se Igre održe. Nekoliko kontrolnih takmičenja je uspešno organizovano, nemamo nikakvu dilemu da će sve održati“, istakao je Mark Adams, portparol MOK.

povezane vesti

Do sada se negde oko 7.800 sportista kvalifikovala za najveću smotru svetskog sporta, a očekuje se da će ih biti blizu 10 hiljada. Međutim, neki poput Rafaela Nadala, Serene Vilijams, Naomi Osake i Keija Nišikorija izrazili su veliku zabrinutost po pitanju bezbednog održavanja takmičenja u Japanu.

Stanovnici Japana u velikoj većini smatraju da bi Igre ili trebalo ponovo otkazati ili definitvno odložiti. Sa preko 600.000 zaraženih i sa 10,5 hiljada smrtnih slučajeva, Japan ima najveće brojeve u Istočnoj Aziji.

Komentari

Vaš komentar