Miljan Radulj i Maša Rajić osvojili zlatne medalje na EYOF-u

Podeli:
FOTO OKS

Reprezentativci Srbije osvojili su dve zlatne medalje tokom četvrtog dana Evropskog olimpijskog festivala mladih u Slovačkoj.

Najsjajnijim odličjima u Banskoj Bistrici okitili su se džudista Miljan Radulj i atletičarka Maša Rajić. Miljan Radulj je u kategoriji do 90kg u prvom kolu pobedio Islanđanina Skarfedina Hjaltasona. Iponom je savladao potom i Ukrajinca Oleksija Boldirieva, a u četvrtfinalu ostvaruje pobedu na tri kazne protivnika, Izraelca Gabaj Inbara.

povezane vesti

U polufinalu je slomio otpor Rumuna Arsenija, dok je u duelu za zlato pobedio Slovenca Pernata.

Presrećan sam što smo došli ovde svi zajedno i što smo imali priliku zajedno da slušamo himnu Srbije. Dao sam sve od sebe, ovo mi je stvarno bilo potrebno“, sa velikim ushićenjem govorio je Miljan.

FOTO OKS

Maša Rajić je vremenom 2:11.95 istrčala 800m i stigla na tron. Presudio je sjajan finiš u poslednjih 100 metara, kada je uspela da prestigne Italijanku De Noni i Poljakinu Belcev.

Veoma mi je drago što sam pobedila i što se moje prvo veliko takmičenje završilo dobro. Imala sam tremu, ali se nisam plašila jer znam da niko nije toliko bolji od mene. Ovu trku ću pamtiti ceo život“, rekla je Rajićeva.

Sjajan je bio i plivač Petar Popović. U finalu trke na 50 slobodno osvojio je četvrto mesto sa vremenom 23,44. Odličje mu je izmaklo za 11 stotinki.

Komentari

Vaš komentar