Sanja Vukašinović šesta na SK u Kairu

Podeli:
FOTO: SSS

Sanja Vukašinović je osvojila šesto mesto malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Kairu. Tako je stavila tačku na prilično uspešno učešće srpskih strelaca na prvom SK u 2022.godini.

Finale trostava se po novim pravilima sastoji iz tri dela. U prvoj fazi, osam finalistkinja pucaju tri serije od po 10 metaka svakim stavom. Posle tih 30 hitaca, prve četiri takmičarke prolaze dalje.

povezane vesti

Pravila uvedena 1.januara su u međuvremenu malo korigovana. U prvom delu finala se računaju rezultati na krugove, još uvek nema pretvaranja rezultata u poene. Sanja Vukašinović je u prvoj fazi skupila 304,7 krugova, što je bilo dovoljno za šesto mesto. Od druge faze delila su je dva kruga. Kao četvrtoplasirana, dalje je sa 306,7 prošla je Nemica Liza Miler.

Od druge faze, više se ne računaju krugovi. Kreće se od nule. Finalistkinja sa najboljim hicem u svakoj seriji dobija četiri poena, drugoplasirana tri, trećeplasirana dva, četvrtoplasirana jedan. Posle 10. serije ispada takmičarka koja je na četvrtom mestu, a u preostalih pet hitaca ove faze poeni se dele po principu 3,2, 1.

Najuspešnija u drugom delu bila je Norvežanka Džanet Heg Dueštad sa 41,5 poena i ona je, zajedno sa drugoplasiranom Sofijom Ćekarelo (41 poen) prošla u meč za zlato. Bronzu je sa 39,5 poena osvojila Dženi Stene (Norveška). Na četvrtom mestu ostala je Milerova.

U meču za zlato Džanet Heg Duestad je bila bolja od Ćekarelove.

MK puška trostav, žene, medalje: 1.Džanet Heg Duestad (Norveška), 2. Sofija Ćekarelo (Italija), 3. Dženi Stene (Norveška). Meč za zlato: Duestad – Ćekarelo 17:13. Finale – prva faza: 1. Stene 309,6 krugova, 2. Ćekarelo 309,5, 3. Duestad 309,3… 6. Sanja Vukašinović 304,7 krugova… Druga faza: 1.Duestad,2.Ćekarelo, 3. Stene,4.Miler.

 

Komentari

Vaš komentar