„Simovci“ iz Beograda spremni za regionalno finale

Podeli:
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

Najbolji "Simovci" sa teritorije grada Beograda družilisu se na terenima Fudbalskog saveza Beograd na Adi Ciganliji.

Na turnirima su učestvovali pobednici kvalifikacionih turnira koji su se u prethodnom periodu održali u glavnom gradu. Posle štafetne trke „Prijatelj od detinjstva“ i ekološkog poligona „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“ održani su turniri u igri „Lino između dve vatre“, basketu 3×3, Coca Cola kupu, kaoi UEFA turnir u malom fudbalu i trka na 60 metara.

Sportske igre mladih:

Najvatrenije navijanje bilo je na terenima za igru „Lino izmeđudvevatre“, a kako je istakla jedna od učiteljica, iako njeno odeljenje nije izborilo plasman na dalje takmičenje, pobeda je štosu u nastavku turnira njeni učenici navijali za ekipu od koje su izgubili. Žestoka konkurencija viđena je na Coca Cola kupu, a pobednik je, u konkurenciji dečaka bio poznat tek posle izvođenja penala. Na Regionalno finale putuju, u konkurenciji dečaka ekipa „Putnik“, a kod devojčica ekipa „Putnik“.

Odlične trke na 60 metara trčali su najmlađi takmičari u dve kategorije – 2011. godište i mlađii 2013. godište i mlađi.

Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

Zahvlajujući kompaniji NIS, pobednici turnira u basketu 3×3 i UEFA turniru u malom fudbalu, snage su odmerili sa svojim vršnjacimaiz KK “Partizan” i FK “Crvena Zvezda”. Mladi košarkaši “Partizana” poručili su svojim vršnjacima da je jako važno da pored toga što se bave sportom trude da ostvare i što bolji uspeh u školi, jer sport je nepredvidiv, dešavaju se povrede koje ih mogu sprečiti da ostanu na terenu, u igri, a obrazovanje je ono što im zauvek ostaje. Najmlađi šampioni FK “Crvena zvezda” pre utakmice su izjavili da im je drago što su deo Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i da iako igraju protiv svojih vršnjaka koji se fudbalom bave amaterski, protivnika neće potceniti, jer to nije odlika velih sportista.

Tokom godine, Dunav osiguranje Sportske igre mladih posete skoro stotinu mesta u Srbiji, u kojima se organizuje više hiljada utakmica na stotinama turnira. Sve sportske discipline u sastavu Igara beleže porast prijava, a svi sportovi koncipirani su na način da i deca koja ne treniraju određeni sport mogu učestvovati i oprobati se.

Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Komentari

Vaš komentar