Snuker: Robertson osvojio šampionat Velike Britanije

Podeli:
Action Images / Rebecca Naden Livepic, Reuters

Nil Roberston pobednik je šampionata Velike Britanije u snukeru. Australijanac je u Milton Kejnsu u finalu rezultatom 10:9 u frejmovima savladao prvog igrača na listi Britanca Džada Trampa. Treći put u karijeri Robertson je osvojio prestižni pehar.

Bio je to sjajan meč u kojem je odlučio poslednji 19. frejm, koji je trajao više od sat vremena. Duel je završen 55 minuta posle ponoći po britanskom vremenu. Posle dugačkog taktičkog nadmudrivanja delovalo je da Tramp ima čistu situaciju za pobedu. Međutim, promšio je poslednju pink kuglu i praktično pokolonio trijumf odličnom Australijancu.

povezane vesti

„Da iskoristim izjavu Marka Vilijamsa „bilo je toliko loše, da je na kraju ispalo toliko dobro“, rekao je Robertson posle meča.

Ceo duel je prošao u rezultatskoj klackalici. Tramp je sve vreme imao vođstvo, ali nije uspeo da stekne dva frejma prednosti. Ipak na 9:8 prvi je došao do šanse da osvoji titulu. Imao je niz od 48 poena, međutim posle jednog lakog promašaja za sto se vratio Robertson i sa nizom od 72 poena uveo meč u odllučujući frejm, koji je na opisan način dobio.

Robertson je napravio i rekord sa 13 „senturija“ na šampinatu Velike Britanije, odnosno sa 13 partija u kojima je ubacio u seriji više od 100 poena. Trijumf u Milton Kejnsu doneo mu je i 200.000 hiljada funti. Posle Svetskog šampionata i Mastersa, prvenstvo Velike Britanije je treće najprestižnije takmčenje u svetu snukera.

Za najbolje igrače nema odmora, jer već u ponedeljak na istom meču počinje Otvoreno prvenstvo Škotske.

Komentari

Vaš komentar