Sport kakav pamtimo: Srpska liga sever, fudbal do koske

Podeli:
Nebojša Višković
SK

U šestoj epizodi emisije Sport kakav pamtimo gost, ako je moguće da on bude gost u svojoj kući, je bio jedan od najboljih komentatora u Srbiji, naš kolega Nebojša Višković.

Sa popularnim Viškom pričali smo o tome kako je i zašto zavoleo sport, zbog čega nije nastavio da studira na pravnom fakultetu, koji sportski događaji su njemu ostali urezani u sećanje i zbog čega je ponosan i privilegovan što se bavi komentatorskim poslom.

Na pitanje koliko današnjim klincima fali da pogledaju vikendom utakmice lokalnog košarkaškog ili fudbalskog kluba, Viško konstatuje:

„Mnogo, mnogo im fali. Ja sam odrastao tako što sam gledao utakmice Radničkog sa Novog Beograda nedeljom u 10 sati ujutru. Kada dođe Zvezdara, kada dođe Hajduk sa Liona… To je tada bila Druga srpska liga sever, u to vreme ako se ne varam peti rang takmičenja. Evo sad sam se naježio, da ne preterujem kvalitet tog fudbala, ta energija, taj zanos i što bude na utakmicama po hiljadu ljudi to može da se meri sa današnjom Prvom ligom u svakom smislu. Tu sam zapravo skapirao šta je fudbal i video fudbal do koske kako izgleda, što je uticalo da ga treniram i toliko zavolim“.

Celu emisiju možete pronaći na našem YouTube kanalu, kao i u videu ispod.

Komentari

Vaš komentar