Srbija svetska sila u plesu; „Privilegija biti u ovom timu“

Nataša Spremo; Foto: Privatna arhiva

Srpski plesači i plesačice blistaju ove godine, a da iza kontinuiranih uspeha stoji predan rad potvrdilo je i poslednje takmičenje održano nedavno u Ljubljani.

Reprezentacija Srbije je u 2022. na Evropskim prvenstvima osvojila 22 medalje (deset zlatnih i po šest srebrnih i bronzanih), dok se sa šampionata sveta vratila sa sjajnim osam odličja (dva zlatna, četiri srebrna i jedno bronzano).

Državni tim je, dakle, sjajan niz rezultata nastavio i na Svetskom prvenstvu – IDO World JAZZ, MODERN AND CONTEMPORARY CHAMPIONSHIPS, koje je od 28. decembra do 4. decembra održano u slovenačkoj prestonici.

Srpski tim je u Ljubljani predstavljalo 42 plesača iz tri kluba – Studio plesa RIS, DANCE FACTORY iz Beograda i Plesni klub FIVE iz Novog Sada. U kategoriji dece Nataša Spremo iz PK RIS osvojila je bronzu sa koreografijom „Who is calling“ u kategoriji savremeni solo.

Promo

„Presrećna sam ostvarenim rezultatom. Volim savremeni ples, imam mnogo medalja i sa nestrpljenjem očekujem sledeća takmičenja. Privilegija je biti u timu Srbije. Treniram skoro svaki dan i ponosna sam što sam uspela upornim radim da ostvarim svoju najveću želju – da osvojim medalju za svoju zemlju,“ kaže Nataša, odlična učenica šestog razreda OŠ „Drinka Pavlović.“

Srbija je dominirala u konkureniji juniora osvojivši zlato u kategorijama formacija savremeni HIGH FREQUENCY, RIS, srebro grupa jazz TILL THE MORNING LIGHTS, RIS, srebro grupa savremeni WEB OF LIES, RIS, bronza grupa savremeni 9TH CIRCLE, RIS.

Privatna arhiva

Maša Janjušević i Nina Vukić u konkurenciji parova, sa koreografijom „Are we even here“, RIS i solisti savremeni juniori stariji srebro Nina Vukić sa koreografijom „Five years later“ iz Plesnog studija RIS i u kategoriji savremeni juniori mlađi, srebro Lara Ilijev sa koreografijom „Look around“ iz plesnog kluba DANCE FACTORY.

Još četiri srpske koreografije se takmičilo u finalima Evropskog prvenstva, ali nisu uspele da dođu do medalje.

Privatna arhiva
Privatna arhiva
Komentari

Vaš komentar