Streljaštvo: Milenko Sebić deveti u trostavu na SK u Kairu

Podeli:
FOTO: Streljački savez Srbije

Osvajaču olimpijske bronze Milenku Sebiću izmaklo je finale takmičenja malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Kairu.

Sebić je u kvalifikacijama zauzeo deveto mesto. Samo jedan krug ga je delio od osme pozicije i finala. Milutin Stefanović se plasirao na 26.mesto, dok je Lazar Kovačević završio kao 59.

povezane vesti

Po novim pravilima, svi učesnici takmičenja u trostavu prvo gađaju 3 puta po 20 metaka u eliminacijama, podeljeni u dve ili više grupa. U Kairu su startovala 87 takmičara. Lazar Kovačević je u prvoj grupi eliminacija bio 32. Milenko Sebić i Milutin Stefanović su svoja mesta u kvalifikacijama obezbedili kao devetoplasirani i 11-plasirani u drugoj grupi prve faze.

Rezultati iz prvog dela takmičenja se ne prenose u drugi, u kome svi ponovo gađaju 3 puta 20 metaka.

Borba za osam mesta u finalu je bila vrlo izjednačena.  Sebić je u kvalifikacijama “skupio” 584 kruga, isto koliko i osmoplasirani Švajcarac Duer i desetoplasirani Bartnik (Poljska).

Novim pravilima je definisano da u slučaju kada dvojica ili više strelaca u kvalifikacijama trostava postignu isti rezultat, drugi kriterijum za rangiranje je rezultat u poslednjem, stojećem stavu. Ukoliko su i u tome izjednačeni, gleda se rezultat u klečećem i na kraju ležećem stavu. Duer je iz stojećeg stava „ubio“ 193 kruga, Sebić samo jedan manje, a Bartnik 191 i to je odredilo plasman.

Po starim pravilima, u ovom slučaju bi plasman bio određen na osnovu ukupnog broja „muševa“ (unutrašnjih centara). Sebić je po ovom kriterijumu bio bolji i od Švajcarca i od Poljaka.

MK puška, trostav, muškarci- Eliminacije (3 puta 20 metaka), prva grupa: 1. Lohbihler (Švajcarska) 596… 32. Lazar Kovačević 570… Druga grupa: 1. Heg (Norveška) 589… 9. Milenko Sebić 582… 12. Milutin Stefanović 582… Kvalifikacije (3 puta 20 metaka):  1. Jon Herman Heg (Norveška) 591, 2. Patrik Jani (Slovačka) 588, 3. Ole Martin Halvorsen (Norveška) 588… 9. Milenko Sebić 584… 26. Milutin Stefanović 579… 59. Lazar Kovačević 571…

 

Komentari

Vaš komentar