Tračak nade: Možda bude navijača na ZOI u Pekingu

Podeli:
Peking 2022.
Guliver Image/AP Photo/Mark Schiefelbein

Uprkos prethodnim najavama, ipak postoji mogućnost da će predstojeće Zimske olimpijske igre u Pekingu biti održane u prisustvu publike, prenosi Rojters.

Zvaničnici Igara ipak nisu detaljnije obrazložili ovu informaciju, kao ni to koliko će navijača biti prisutno. Takođe, očekuje se da će na snazi tokom manifestacije biti stroge antikovid mere, ali nije precizirano kako će to tačno izgledati.

ZOI Peking:

Ako uslovi to dozvole, omogućićemo prisustvo navijača. Nema nikakve sumnje da će dolazak 2.000 sportista doprineti povećanju rizika od zaraze i biće ogroman test za naš zdravstveni sistem“, izjavio je Jao Hui, direktor Igara u Pekingu 2022. godine.

Gledaoci koji budu prisustvovali borbama za medalje biće samo iz kopnenih delova Kine, a svi sportisti će pre nastupa morti da budu u karantinu 21 dan.

Takmičari iz inostranstva koji će se takmičiti na Igrama moraju da imaju dokaz o vakcinaciji protiv kovida 19 i po dolasku u Kinu moraće da prate protokole.

ZOI će startovati četvrtog i trajaće do 20. februara. Peking će na taj način postati prvi grad koji je organizovao i Letnje i Zimske olimpijske igre.

Komentari

Vaš komentar